fbpx

Aktualne novice

POIŠČI SVOJ PLESNI TEČAJ

Izberi zvrst
Izberi starost
Izberi zahtevnost

Izberi starostno skupino

Zaplešite z nami

 

Dragi prijatelji plesa! Veseli smo, da ste si vzeli trenutek časa in brskate informativne strani naše plesne šole. V 30-ih letih dela smo v Ljubljani in v Sloveniji postali renomirana plesna šola, v kateri na družabnem in tekmovalnem nivoju zapleše na tisoče otrok, mladine in odraslih.

 

BOLERO se ponaša z izvrstnimi koreografi, ki delujejo tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Več kot uspešna in plesu popolnoma predana, slovenska ambasadorka plesa, Nika Kljun živi v Los Angelesu, od koder svoje bogato plesno znanje prenaša na vse Hip hop navdušence po celem svetu, še zlasti pa na trenerje in plesne učitelje Bolera, ki že leta ustvarjajo vrhunske plesalce, ki dosegajo vrhunske rezultate.

 

Pridružite se Boleru tudi Vi!

 

 

ZAČNITE ŽE DANES

Ples ponuja srečo - le sprejeti jo je potrebno

 

Minili so časi, ko so ljudje plesali samo za veselje in druženje!

Do danes so strokovnjaki naredili na stotine raziskav, ki dokazujejo, da ples več kot odlično vpliva na človekovo telo in dušo! Pri plesu se prepletajo gibi, ritem in glasba, ki boža dušo in izzove naša čustva: veselje, žalost, srečo, razburjenje, strast, hrepenenje… Ples je del človeške izobrazbe, kulture in nas spremlja neprestano. Otroci se srečujejo z rajanjem, mladina pleše v klubih, na valetah, maturantskih plesih, odrasli zaplešemo ob slavjih, na porokah, gala večerih in ljudje tretjega življenjskega obdobja s plesom zopet osmislijo svoje življenje in potrdijo bistvo, da znajo in zmorejo!

PLES ni samo sprostitev, ampak VPLIVA NA NAŠE ZDRAVJE IN POČUTJE!

PLES zmanjšuje DEPRESIVNOST
Med plesom se izloča večja količina endrofinov v osrednjem živčevju, kar vpliva na dobro razpoloženje in ugodje ter zmanjšuje občutljivost za bolečino.

PLES zmanjšuje STRES
Le kdo stresa danes ne pozna! Pritiski, izguba službe, hitre odločitve, težek socialni status… Pri plesu prenašate svojo energijo v korake, vaje in s tem dosežete telesni napor. Prav to v vas povzroči občutek, da ste nekaj naredili zase, z lastnim trudom. Zaupate vase in prav to vam olajša prebroditi tudi morebitni kasnejši stres.

PLES nas DUŠEVNO in TELESNO sprosti
Ob napetosti začutimo zakrčenost mišic, ki je velikokrat povezana z našo notranjo napetostjo! S plesom se razbremenimo, odpravimo tudi nespečnost.

PLES odpravlja TESNOBEN občutek (potenje, notranji trepet, hitro utripanje srca).
Odvrača misli od nezaželenih tem in dogodkov. Pri plesu poskrbiš sam zase, nad seboj prevzameš neke vrste kontrolo, kar pa pomeni dobro obrambo pred tesnobo.

PLES obvaruje pred AGRESIVNOSTJO
Ples in gibanje povečuje občutek vaše moči, obvladovanja telesa in s tem spodbuja samozavest. Zdrava agresivnost se bo kazala v podjetnosti, spoprijemanjem z novimi izzivi, ipd!

PLES SOCIALIZIRA otroke, mladino in odrasle
S plesom, z obiski plesnih tečajev odvračamo otroke, mladino in odrasle od prekomernega posedanja pred TV, računalniki in neaktivnega življenja, ki lahko privede do pasivnosti, nevključevanja v družbo in nenazadnje do prekomerne teže, kar je vse večji problem vseh generacij.

To so razlogi, zakaj PLES PONUJA SREČO, ZDRAVJE IN DOBRO POČUTJE!

Dobrodošli v Boleru, prijatelji plesa!

 

Dunajska cesta 49, 1000 Ljubljana

 

Uradne ure:

Pon. - pet. od 10:00 do 19:00

 

Tel: 01 512 0 512

Mob: 040 322 522

 

Email: info@bolero.si

 

 ZSInstagram

ZSFacebook

© 2024 Bolero. Vse pravice pridržane.