fbpx

 

Dragi prijatelji plesa,

 

tudi v letošnjem letu sodelujemo s turistično agencijo Veronika, ter vas tokrat na nepozabne plesne počitnice vabimo v Provanso od 22. do 29.6.2019.

 

V kolikor bi vas ponudba plesnih počitnic z Bolerom v Provansi zanimala, vas prosimo, če nam to lahko zaradi približnega števila udeleženih sporočite do 31.1.2019.

 

 

Program obsega počitniško obarvano potovanje z ogledi najlepših mest Provanse in Languedoca. Primerno za vse generacije, posebno še za ljubitelje plesa.

Plesno animacijo bo vodila gospa Janja Pušl, plesna pedagoginja iz plesne šole Bolero.

 

ODHOD: 22. 06. 2019                                                                                                    

ČAS POTOVANJA: 8 dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 30

ČAS ZA PRIJAVO: 31. 01. 2019

 

1.dan.  Zbrali se bomo ob 5.30 uri na parkirišču pri Dolgem mostu. Potovali bomo proti Benetkam, Piacenzi in Genovi (Savoni) do Nice, kamor bomo z vmesnimi postanki prispeli  pozno popoldan. Namestitev v hotelu, kratek počitek in nato ogled zgodovinskega mesta. Sprehodili  se bomo po Albertovih vrtovih,  Angleški promenadi in Francoski ulici… Prosto za večerjo, ko si bomo lahko po želji  privoščili priljubljeno jed domačinov »salade composee« (sestavljeno  solato) ali morda »moules/frittes« (školjke s pečenim krompirjem) ter dobrim kozarcem vina iz predela Cote du Rhone. Nočitev. 

             

 

2.dan.  Po zajtrku bomo prtljago odnesli v avtobus. Potem se bomo v prijetni jutranji svežini povzpeli  (z dvigalom ali peš) na grajski grič, od koder je najlepši pogled na Azurno obalo in znameniti zaliv » Baie des anges« - zaliv  malih morskih psičkov. Vrnili se bomo k avtobusu in  potovanje nadaljevali mimo zanimivega Mravljinčjega zaliva do očarljivega mesteca Eze. Na strmem pobočju nad morjem  se nahaja čudovito urejen vrt z eksotičnim rastlinjem in kaktusi.  Ogled vrta in prosti čas za kosilo. Pod trdnjavo se nahaja nekaj znanih  proizvajalcev parfumskih esenc s trgovinami in v eno bomo pogledali tudi mi. V bližnjem Monacu se bomo  popoldne sprehodili ob palači princa Alberta II, vstopili v družinsko katedralo Sv. Nikolaja in po želji obiskali Akvarij v Oceanografskem muzeju. Preden bomo zapustili miniaturno državico se bomo zapeljali mimo igralnice v Monte Carlu. Nadaljevanje vožnje po avtocesti proti mestom Aix  in Salon de Provence, kjer se bomo v okolici namestili v hotelu. Če bo dovolj časa, se bomo peš podali v bližnji center mesta Istres ob laguni Etang de Berre. Po skupni večerji bomo lahko preizkusili že nekaj plesnih korakov. Nočitev.

 

3.dan.  Ljubitelji jutranje telovadbe se bomo ob glasbi zbrali še pred zajtrkom. Ob 9. uri se bomo odpravili  na dopoldanski ogled mesta Aix en Provence, ki slovi po  številnih in tudi najlepših fontanah na svetu. Marsikaj bomo izvedeli  o francoski kulturi in o umetnikih, slikarjih in pisateljih 19. in 20. stoletja, ki so v tem času v mestu živeli in delovali. Katere začimbe so tukaj doma in kako se pripravijo določene jedi, bo tudi lahko tema naših pogovorov, vsekakor pa bomo morali poskusiti lokalno sladico »calisson«.  Lahko bomo vstopili v mogočno gotsko cerkev Saint Sauver z eno najstarejših krstilnic na svetu.  Sprehodili se bomo po drevoredu Markiza Mirabeauxa in imeli prosti čas za kosilo ter samostojne oglede in nakupe. Popoldne se bomo vrnili v hotel. Prosto za kopanje, branje…do večerje. Zvečer po želji druženje s plesom.

 

4. dan. Jutranje aktivnosti po želji, lahko tudi zgodnji sprehod do morja (cca 20 minut). Zajtrk. Dan  bo namenjen počitku, branju, plavanju in sončenju  ob bazenu ali bližnjem morju. Za raziskovalce dežele, smo za ta dan pripravili izlet (doplačilo) v Orange, kjer se bomo sprehodili po starem mestnem jedru, ter ob lepo ohranjenem rimskem gledališču. V mestu se odvijajo številni poletni festivali. Zapeljali se bomo skozi rimski Slavolok s tremi arkadami. Pot bomo nato nadaljevali  do znamenitega rimskega akvadukta  Pont du Gard, ki se s številnimi oboki v treh nadstropjih bohoti nad reko Gardon. Sprehodili se bomo preko mostu. Popoldne se  bomo ustavili v mestu Avignon, kjer bo zunanji ogled Papeške palače in mostu. Vstopili bomo lahko tudi v Marijino katedralo ter v prostem času na Urnem trgu popili vrček piva... V hotel se bomo vračali skozi Fontaine de Vaucluse, kjer pod strmim kraškim previsom izvira reka Sorge. Mogočnemu izviru, do katerega se bomo sprehodili, pravijo »raj za speleologe«! Vrnitev v hotel. Večerja in druženje po želji. Nočitev (cena  izleta € 28,  vključena  vstopnina v Pont du Gard)

 

5. dan Jutranje razgibavanje ali sprehod (kdor želi!) in zajtrk…Dan bo namenjen počivanju, branju, plavanju… Za vedoželjne bo tokrat malo daljši izlet že ob 8.30 uri (doplačilo) v predel Languedoc Roussillon in Camargue. Najprej se bomo zapeljali v mesto Nimes. Ogled Dianinih vrtov, Areno in Avgustov tempelj, »Maison carree«. Okoli poldneva se bomo podali do Aigues mortes, mesta, ki je obkroženo z vodnimi kanali Mesto je znano iz časa Ludvika IX, ko se je le ta pripravljal na križarsko vojno in zgradil močno utrjeno mesto ter ga povezal s kanalom do bližnjega obmorskega pristanišča. Sprehodili se bomo po mestu, lahko pa tudi povzpeli na mogočno pohodno obzidje. Danes je to eno najbolj živahnih turističnih mest v tem predelu Francije in prav lahko si bomo poiskali prijeten bistro za opoldanski prigrizek s kozarcem odličnega lokalnega vina. Naš zadnji ogled tega dne bo Saintes Maries de la mer, mesto, kjer se Mala Rhona izliva v morje. Izvedeli bomo zakaj se mesto tako imenuje in morda se bomo zapeljali tudi z ladjo v ustje reke Rhone, si na poti ogledali predstavo bikov, konjev in  njihovega podmladka ob spremstvu  »gardians« - pastirjev. Če  nam bo sreča naklonjena, bomo v okolici, kjer je veliko število večjih in manjših ribnikov, imenovanih »etange« - videli plamence (flaminge). Morda bo prijeten tudi skok v kristalno morje v zalivu (torej kopalke s seboj!). Povratek v hotel. Večerja  in druženje. Nočitev (cena izleta € 25)

 

6. dan. Jutranja telovadba, plavanje… Zajtrk. Tokratni izlet (doplačilo) z odhodom ob 9 uri, bo obisk  mesta Arles, ki se ponaša z največ ostanki rimske civilizacije, kar si bomo tudi ogledali. Nadaljevali bomo skozi  mesto Tarascon, pogledali relikvije Sv. Marte in slišali zanimivo pripoved, ki je vezana na mesto Saintes Maries de la mer… Seveda pa ne bomo pozabili na zgodbo o »Tartarinu iz Tarascona«  Alphonsa Daudeta… Nadaljevali bomo skozi  Nostradamusov Saint Remy do  Grimaldijevega  Les Baux. Kakšno zvezo ima to mesto z Monaškim knezom, vse bomo izvedeli na poti. V tem malem mestu imamo veliko videti: ostanke trdnjave, simpatično staro srednjeveško mesto z rimskimi elementi in nenavadno dvorano kamnoloma, danes opremljeno z vso digitalno tehniko in predstavitvijo slikarskega  spektakla. Povratek v hotel in še malo plavanja. Večerja in druženje (po želji). Nočitev.( cena izleta € 39 EUR z vključeno vstopnino v Dvorano kamnoloma, Grad Les Baux in znamenitostmi Arlesa).

 

7. dan. Običajni jutranji program… Po zajtrku priprava prtljage in odhod, ter vožnja  mimo Cavaillon do Narodnega Parka Luberon z Gordesom, samostanom Senanques  in  Roussillonom. Vsa ta mesta so označena na listi »najlepših francoskih zgodovinskih mest. Pohiteli bomo do »vijoličastega platoja sivke« Valensol. Na poti se bomo večkrat ustavili za oglede, fotografiranje. Malo mestece Moustiers St. Marie je še eno na seznamu očarljivih mestec, znano po »fajansi« - polporcelanskih izdelkih, ki jih bomo lahko tudi kupili. Čas za kosilo (po dogovoru  rezervacija v agenciji z doplačilom). Nato se bomo podali v prekrasno sotesko - kanjon reke Verdon, ki je med največjimi na svetu! Na poti se bomo večkrat  ustavili za fotografiranje. Kratek postanek v ljubkem mestu Castellane. Vožnja v hotel okolici Grassa). Možnost sprehoda  za kako pijačo in prigrizek… Nočitev.

 

8. dan. Po zajtrku se bomo odpravili še na zadnji del poti do mesta Cannes s postankom pred starim mestnim jedrom Le Souquet in ogledom »slavne« Kongresno-filmske dvorane. Nadaljevali bomo do Valaurisa – mesta lončarstva, kateremu je pustil pečat tudi slikar Picasso. Sprehodili se bomo do muzeja in si v kapeli ogledali znamenito stensko sliko »vojna in mir«. Zadnji postanek bo v mestu Antibes,  ki je poleg Marseilla, najbolj pomembno antično mesto na obali. Tu se nahaja tudi Piccasojev muzej in Grimaldijev grad. Še zadnja kava in od Azurne obale se bomo poslovili. Popoldne  bomo pot nadaljevali proti Ljubljani, kamor bomo prispeli okoli polnoči.

 

Cena potovanja ob udeležbi 45 potnikov je 586 EUR ( 610 EUR pri 40 potnikih,  632 EUR pri 35 potnikih,  667 EUR pri 30 potnikih)  

 V ceni je upoštevano:

-5 X nočitev v dvoposteljnih sobah v Hotelu z bazenom in bližini morja

-2 X bivanje v dvoposteljni sobi v hotelih na poti

-izlet v Aix en Provence,

-7 X nočitev z zajtrkom,

-5 X  večerja

-vstopnina v Botanični vrt Eze in Picassojeve slike Vojna in mir v Valaurisu,

-osnovno nezgodno zavarovanje,

-vodenje, organizacija potovanja in DDV

Doplačilo: kosila po želji, Palača in most v Avignonu 14.50 EUR,  ladja po reki Rhoni 12 EUR, obzidje v Aigues mortes  8EUR, celodnevni izbirni izleti (cena v programu)

Obvezno doplačilo: prijavnina 12 EUR     

Opisani zleti bodo izpeljani ob udeležbi najmanj 20 oseb.

 

ZA VSE BOLEROVCE JE POSEBNA CENA, ZNIŽANA ZA 30 EUR (ne glede na število udeležencev)

 

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene prevozov, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.  V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša EUR 35,00 in zdravstveno zavarovanje z assistenco v tujini približno EUR 20,00. Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami. Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani  www.travel-veronika.com

 

 

PLAČILNI POGOJI:

Po prijavi boste prejeli predračun. Plačilo akontacije 200 EUR potrjuje rezervacijo.

Po dogovoru možnost plačila do 7 obrokov - vsi obroki morajo biti poravnani do odhoda pri Agenciji VERONIKA, KAMNIK. 

 

Dunajska cesta 49, 1000 Ljubljana

 

Uradne ure:

Pon. - pet. od 10:00 do 19:00

 

Tel: 01 512 0 512

Mob: 040 322 522

 

Email: info@bolero.si

 

 ZSInstagram

ZSFacebook

© 2024 Bolero. Vse pravice pridržane.