fbpx

Dobitnik Bloudkove plakete za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa je poklicni plesalec, koreograf, trener športnega plesa in plesni sodnik Matevž Česen.

 

"Bloudkovo plaketo sprejmem z spoštovanjem in izjemno čustveno, saj gre za najvišje državno priznanje na področju športa. Resnično sem počaščen in še bolj presenečen, da sem prvi trener športnega plesa, ki je prijel to nagrado. Dejstvo je, da se moramo vsi, ki delamo v plesu še toliko bolj dokazati, da nam uspe pripeljati ples na tako visoko raven. V čast mi je da sem lahko v tej družbi ostalih vrhunskih športnikov, olimpijcev in športnih delavcev, ki so priznana imena v svetovnem športnem merilu. Morda so prav lastnosti Staneta Bloudka kot so spoštovanje, zvestoba in strast, ki so me pripeljale do te nagrade. Izpostavil pa bi še vztrajnost, ko res več ne gre pa še vedno vztrajaš, ko si povsem utrujen pa še vedno vztrajaš, ko ni več izhoda pa še vedno vztrajaš in ko padeš in še vedno vztrajaš. Hvala plesalcem in plesnemu klubu Bolero brez njih mi to nebi uspelo in hvala mojim trem puncam, družinici, ki me podpira in navija zame, me čaka in se veseli skupaj z menoj vsakega uspeha posebej. Hvala mami in oči, ki me že 30 let spodbujata na tej plesni poti."

 

Na prireditvi so podelili enajst Bloudkovih plaket. Za pomemben tekmovalni dosežek v športu so jih prejeli: judoistka Klara Apotekar, športna plezalka Mia Krampl, deskar na snegu Tim Mastnak, jadralni padalec Jošt Napret in dvojec Katja Višnar in Anamarija Lampič. Plaketo je prejela tudi slovenska mladinska košarkarska reprezentanca. Dobitniki Bloudkovih plaket za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa so: poklicni plesalec, koreograf, trener športnega plesa in plesni sodnik Matevž Česen, trener številnih generacij slovenskih odbojkarjev Gregor Hribar ter mednarodno uveljavljeni športni delavec v umetnostnem in hitrostnem drsanju Ivan Pfeifer. Za življenjsko delo v športu pa sta dobitnici Bloudkovih plaket trenerka v umetnostnem drsanju Marina Pirkmajer in predsednica Komisije za zamejski šport pri Olimpijskem komiteju Slovenije Sonja Poljšak.

 

Slavnostni govornik na prireditvi je bil minister dr. Jernej Pikalo, ki je nagrajenkam in nagrajencem čestital, pozdravil izjemne uspehe slovenskih športnic in športnikov ter spomnil tudi na izjemno delo Odbora za podeljevanje Bloudkovih nagrad, ki ima vsako leto pri izboru težko delo. Priznanje je izrekel tudi ekipi Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki s filigransko natančnostjo vsako leto pripravi prireditev ob podelitvi Bloudkovih nagrad.

Vsem Bloudkovim nagrajenkam in nagrajencem iskreno čestitamo.

 

Dunajska cesta 49, 1000 Ljubljana

 

Uradne ure:

Pon. - pet. od 10:00 do 19:00

 

Tel: 01 512 0 512

Mob: 040 322 522

 

Email: info@bolero.si

 

 ZSInstagram

ZSFacebook

© 2023 Bolero. Vse pravice pridržane.