fbpx

DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA, 23. september, od letos naprej velja za praznik. Predsednik OKS-ZŠZ Bogdan Gabrovec je poudaril, da gre za praznik s posebnim pomenom, posvečen slovenskemu športu in promociji športa v najširšem smislu, s posebnim poudarkom, da vse Slovenke in Slovenci praznik obeležijo z lastno telesno dejavnostjo. OKS – ZŠZ si prizadeva s praznikom Dan slovenskega športa povečati zavedanje o pomenu telesne in športne dejavnosti ter s tem nagovoriti tudi vse tiste, ki se s športom ne ukvarjajo. Dan slovenskega športa naj spodbuja vrednote biti telesno aktiven, uživati življenje in skrbeti za dobro počutje. Naj bo Dan slovenskega športa čas za šport. Praznik vseh državljank in državljanov Republike Slovenije.

 

Športno udejstvovanje ne pomeni le osvajanje in krepitev motoričnega znanja, gre za krepitev telesa, zdrav način življenja. Športna rekreacija pomeni povsem preprosto potrebo po gibanju in željo, da svoje veselje in energijo delimo s prijatelji, pomeni trenutke, ko športna dejavnost ponuja svoje pravo bistvo. Človek je ustvarjen za gibanje in brez njega naše telo in um, naša energija začne počasi upadati.

 

Še posebej pomembno pa se je zavedati, kako pomemben je šport v trenutnih razmerah, ko beležimo porast prekomerne teže pri otrocih, prav tako pa se mladostniki spopadajo s čustveno stisko, saj krepi tako naš duh, kot naše telo.

 

Zato, zaplešite v današnji dan in naj vam ples nariše nasmeh na obraz. Nam ga vsak dan!

 

Veselite se z nami srečnih trenutkov naših vrhunskih tekmovalcev:

  

 

Dunajska cesta 49, 1000 Ljubljana

 

Uradne ure:

Pon. - pet. od 10:00 do 19:00

 

Tel: 01 512 0 512

Mob: 040 322 522

 

Email: info@bolero.si

 

 ZSInstagram

ZSFacebook

© 2022 Bolero. Vse pravice pridržane.